3 Milyon kişi Sevinecek

3 Milyon kişi Sevinecek
Bu verilen güzel haberle tamı tamına 3 milyon kişinin yüzü güleceği aşikardır işte detaylar.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kocaeli'deki şehir içi ulaşım sorununu çözmek için "Körfezray" projesini başlattı. Proje 27.1 kilometrelik ana hat ve 18 istasyondan oluşacak ve günde 400 bin yolcu taşımayı hedefliyor. Gebze-Darıca metrosuyla entegre edilecek bu hat kesinlikle harika olacak.

Kocaeli şehrinden tam olarak Sabiha Gökçen Havalimanı'na oradan Marmaray ve İstanbul metro ağına bağlantı sağlayacak. Projenin tamamlanmasıyla Kocaeli'den İstanbul'a günlük yolcu kapasitesi bir milyon olacak.

Bu proje 27.1 km uzunluğunda ve 18 istasyondan oluşan bir metro hattıyla günlük 400 bin yolcu taşımayı hedefliyor. Gebze-Darıca metrosu ile entegre edilerek bu kapasite günlük 1 milyona çıkarılacak. Proje Kocaeli şehrinden Sabiha Gökçen Havalimanı'na kesintisiz ulaşımı sağlayacak.

Marmaray ve İstanbul'un metro ağına bağlanmayı amaçlıyor. Eze İnşaat tarafından gerçekleştirilecek olan bu projeyle Kocaeli bölgesinden İstanbul'a günlük 1 milyondan fazla yolcu taşınması planlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.