31 Temmuz Sondu Ciddi Cezası Var Aman Dikkat

31 Temmuz Sondu Ciddi Cezası Var Aman Dikkat
Evet Araç sahiplerinin çok dikkatli olması gereken bir döneme girildi ve artık onu yaptırmayana ceza kapıda olacak. İşte konuya ilişkin detaylar şu şekildedir.

MTV borcunu zamanında ödemeyen araç sahiplerine gecikme faizi ile birlikte ceza ücreti uygulanır ve bu ceza ödenmesi gereken MTV tutarının belirli bir yüzdesi kadar olabilir.

Geçtiğimiz aylarda enflasyon ve faiz oranlarını gerekçe gösteren iktidar Resmi Gazetede yayımlanan kararla gecikme faizlerini yükseltmiştir. MTV borcunu ödemeyen araç sahipleri yetkili makamlar tarafından gönderilen ve borcun belirli bir süre içinde ödenmesini ya da yasal işlemlerin başlatılacağını belirten vergi ihbarı ile karşılaşabilirler.

Borç uzun süre ödenmezse araç plakalarının trafiğe çıkışı yasaklanabilir ve borç ödenmediği takdirde plakalar iptal edilerek aracın kullanımı yasaklanır. Son olarak MTV borcunu ödemeyen araç sahipleri araçlarının yetkili makamlar tarafından alınıp satılmak üzere haciz altına alınması riskiyle de karşı karşıya kalabilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.