500 TL Banknot Hakkında TCMB Başkanından Açıklama!

500 TL Banknot Hakkında TCMB Başkanından Açıklama!
 Yazar / Alanya Medya
Tadavüle çıkması beklenen 500 liralık banknot için merkez bankası başkanı ne söyledi? İşte ayrıntılar.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan bugün düzenlediği basın toplantısında 2024 yılının üçüncü Enflasyon Raporunu açıkladı ve enflasyon tahminlerini paylaştı.

Karahan 2024 yılı için enflasyon tahmininin yüzde 38 2025 yılı için yüzde 14 ve 2026 yılı için yüzde 9 olarak belirlendiğini söyledi ve bu tahminlerde herhangi bir değişiklik olmadığını vurguladı.

Basın toplantısında en çok merak edilen konulardan biri 500 TL’lik banknotların piyasaya sürülüp sürülmeyeceği oldu. Bu konuda Karahan daha önce yaptığı açıklamaları hatırlatarak şu an için ek bir bilgi paylaşamayacağını belirtti.

Haziran ayında yaptığı bir sunumda da üst banknota ihtiyaç olup olmadığının teknik analizler sonucunda belirleneceğini bu konuda çalışmaların sürdüğünü ifade etmişti.

Karahan’ın açıklamaları 500 TL’lik banknotların tedavüle girip girmeyeceği konusundaki belirsizliğin devam ettiğini ve Merkez Bankası’nın bu konuda incelemelere devam ettiğini gösteriyor.

Kamuoyunun dikkatle izlediği bu konu hakkında Merkez Bankası’nın ilerleyen dönemde yapacağı açıklamalar büyük önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.