6 aylık Enflasyon Refah Payı Taban Maaşa… Emekliye gün doğdu

6 aylık Enflasyon Refah Payı Taban Maaşa… Emekliye gün doğdu
Milyonlarca memur ve emeklinin gelirlerinde artış olacak. Bunun yanı sıra sosyal ödemeler ve kıdem tazminatı tavanı da değişecek. 6 aylık enflasyon artışının dışında 3 ayrı ilave zam konusu da gündemde.

Temmuz ayında milyonlarca memur ve emeklinin gelirleri 6 aylık enflasyon artışı ve ilave zamlarla artacak. BAĞ-KUR SSK emeklileri Ocak ve Temmuz aylarında 6 aylık enflasyon oranı kadar zam alacak ve bu oran yüzde 25-30 arasında bekleniyor. Memurlar ve memur emeklileri ise toplu sözleşme artışının üzerine enflasyon farkı alacak.

Ocak ayında olduğu gibi Temmuz'da da yüzde 10 toplu sözleşme zammı ve refah payı ilavesi yapılacak. Hükümetin son dönemde eklediği refah payı Ocak ayında yüzde 11.68 olarak uygulanmıştı ve Temmuz'da 10-15 puanlık bir refah payı daha gündemde.

SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için 6 aylık enflasyon oranına memurlar ve memur emeklileri için ise toplu sözleşme artışı ve enflasyon farkına dayanıyor. Tahminler 6 aylık enflasyonun yüzde 25-30 bandında olacağını gösteriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.