İşte zengin edecek o mahsul Kilosu 700 Lira

İşte zengin edecek o mahsul Kilosu 700 Lira
Antalya şehrinde yaban mersini üretimi başladı. Kilogramı 700 liradan satılan bu meyve tıptan ilaç sanayisine kadar birçok alanda kullanılıyor ve ihracata büyük katkı sağlıyor işte detaylar.

Son derece değerli görülen ve şifa deposu olarak adlandırılan ve de kilogramı 700 liradan satılan yaban mersini üretimi başlatıldı. Bu meyve tıp ilaç kozmetik gibi birçok alanda kullanılarak ihracata büyük katkı sağlıyor. Dağlarda doğal olarak yetişen ve bakanlık tarafından ihale yoluyla toplanan yaban mersini hem tüketici hem de üreticiler için kârlı bir ürün.

Çeşitli kentlerde yapılan Ar-Ge çalışmalarıyla çiftçiler de bu meyveyi yetiştirmeye başladı. Antalya kilogramı 700 liradan satılan yaban mersini üretimi konuşuyor ve bu konu giderek genişletiliyor. Bu değerli meyve doğal alanlardan toplanıp hem tüketim hem de tıbbi ve kozmetik amaçlı kullanılıyor.

İlgili bakanlıklar tarafından düzenlenen ihalelerle dağlardan toplanan yaban mersini son yıllarda çiftçiler tarafından da yetiştirilmeye başlandı. Yaban mersini sağlık kozmetik ve ilaç sektörlerinde büyük talep görmekte ve ihracat potansiyeliyle üreticilere yüksek kazanç sağlıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.