9 Bin Lirayı Geçen İşte o Destek Parası

9 Bin Lirayı Geçen İşte o Destek Parası
Bakanlığın ön gördüğü o destek parası ücretinde artış sonrası tam 9000 liralık bir bütçe oluştu işte konuya ilişkin diğer detaylar işe şöyledir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yeni düzenlemelerle sosyal yardım modellerini geliştirmeye devam ettiklerini ve bu kapsamda yeni hizmet modelleri ve alanları oluşturduklarını belirtti.

Haziran ayı enflasyonunun açıklanmasının ardından memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılan yüzde 19.31'lik zam sosyal yardımlarda da artışa neden oldu ve evde bakım yardımı 9 bin 77 liraya yaşlı aylığı 4 bin 181 liraya yükseldi.

Engelli aylıkları da arttı yüzde 40-69 engelli oranına sahip vatandaşlar 3 bin 338 lira yüzde 70 ve üzeri engelli raporu olanlar 5 bin 7 lira aylık alacak.

Koruyucu ailelere yapılan ödemeler sosyo ekonomik destek tutarları ve ağır silikozis aylıkları da arttı ve deprem bölgesinde pilot olarak uygulanan Aile ve Gençlik Fonu projesine gençlerin yoğun ilgisi olduğu belirtilirken doğum oranının düşük olduğu illerde de bu fonun uygulanacağı açıklandı.

En düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya yükseltilmesi ile dul ve yetim aylıkları da arttı.

Bakan Göktaş doğurganlık hızının azalması ve nüfusun yaşlanması ile ilgili geniş çaplı saha çalışmaları başlatacaklarını ve bu konuda dört bakanlıkla iş birliği yapacaklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.