ABD’nin gözü orda Antalya talih kuşu başına kondu

ABD’nin gözü orda Antalya talih kuşu başına kondu
Antalya'da Türkiye'nin dört bir yanından toplanan 20 bini aşkın el dokuması halı ve kilim restore edilip mikroplardan arındırılmak üzere buğday ekilen tarlalara seriliyor. Güneşle pastelleşip görsel şölen oluşturan halıların %99'u ABD'ye ihraç ediliyor işte detaylar.

Antalya'da kışın buğday ekilen tarlalar yazın el dokuması halı ve kilimlerin restorasyonu için kullanılıyor. Döşemealtı ilçesindeki bu tarlalarda 20 bini aşkın halı ve kilim mikroplardan arındırılmak ve renklerinin pastel tonlara dönüştürülmesi için güneşe seriliyor. Bu işlem sırasında halılar belirli aralıklarla çevrilerek renk tonlarının oturması sağlanıyor.

Restore edilen halılar ABD ve Avrupa'ya ihraç ediliyor. Halı işletmecisi Hasan Topkara yılda 15 bine yakın halı serdiklerini belirterek halıların güvelerden temizlenip sterilize edilerek güneşe serildiğini açıkladı.

50 yıllık halıcı Halil Börekçi ise güneşin etkisiyle halıların temizlendiğini ve bu işlemin ABD'deki müşteriler tarafından dekorasyona uygun bulunduğunu söyledi.

Tarlada oluşturulan bu “halı tarlası” hem görsel bir şölen sunuyor hem de ekonomiye katkı sağlıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.