ALANYA 3 Milyar TL'lik Doğalgaz Projesinde Yeni Gelişmeler

ALANYA 3 Milyar TL'lik Doğalgaz Projesinde Yeni Gelişmeler
3 milyar TL'lik Doğalgaz Boru Hattı projesi hızla ilerliyor. Gazipaşa'ya getirilen borular Demirli Çeşme Orman Deposu'nda istiflendi. Kazı çalışmalarının ardından bu borular birleştirilecek ve hat oluşturulacak. Proje sayesinde bölge doğalgazla tanışacak ve enerji ihtiyacı karşılanacak.

01.06.2024 Bölgede yer alan 3 milyar liralık dev projede yeni gelişmeler. Gazipaşa'ya getirilen borular, Manavgat-Alanya-Gazipaşa-Anamur doğalgaz hattı için hazır. 3 milyar TL maliyetli proje, dört ilçeyi doğalgazla buluşturacak. Borular, Demirli Çeşme Orman Deposu'na istiflendi. Kazı çalışmaları tamamlandığında borular birbirine bağlanarak hat oluşturulacak.

Bölge böylelikle beklenen istenen o doğalgaz hizmetine kavuşmuş olacaktır. Manavgat-Alanya-Gazipaşa-Anamur ilçeleri doğalgaz hattı projesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 7 Mart 2022'de imzaladığı kararname ile kamulaştırıldı. FAZ-2 doğalgaz hattı için önemli bir gelişme yaşandı. Borular Gazipaşa'ya getirildi ve projede kullanılmak üzere depolandı.

Proje kesinlikle dev proje olup bölge halkına doğalgaz gibi güzel bir hizmeti getirmiş olacak. Kazı çalışmaları yakında başlayacak. 137 km'lik hat, dört ilçede belirlenen noktalarda inşa edilecek. Manavgat-Alanya-Gazipaşa-Anamur doğalgaz hattı, toplam 3 milyar TL'lik yatırım ile tamamlanacak.

3 Milyar TL değerinde olan bu güzel proje ile ilgili yakında yeni bilgiler oldukça buradan sizlere bilgiler veriyor olacağız. Proje ihalesi ocak ayında yapıldı. BOTAŞ tarafından düzenlenen ihale, 2 milyar 519 milyon 722 bin TL değerindeydi. İhaleye üç firma davet edildi. Proje, doğalgazı dört ilçeye taşıyacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.