Alanya da kartlar yeniden dağıtılıyor Rus'ların tercihleri değişti

Alanya da kartlar yeniden dağıtılıyor Rus'ların tercihleri değişti
Alanya'nın en popüler turistik destinasyonu olan Rusya'da tercihler değişiyor. Tatilciler artık farklı seçeneklere yöneliyor. Bu yeni trend, Alanya'daki otel işletmecilerini harekete geçiriyor. İşte detaylar.

31.05.2024 gelen haberlere göre, turizme yön vermekte adından sıkça söz ettiren Alanya'da kartlar yeniden dağıtılıyor. Alanya her yıl milyonlarca Rus turisti ağırlıyor. Türkiye'deki ekonomik kriz Rus turistlerin otel tercihlerinde değişikliğe yol açtı. Lüks otellerin yüksek fiyatları turistlerin cebini yakıyor. Bu durum otel tercihlerinde değişime neden oldu.

Bu yıl artış beklentisi rovaşta. PEGAS Touristik'in BDT ülkeleri koordinatörü Orhan Sancar, Mayıs-Ekim arasında Rusya'dan Türkiye'ye turist akışının geçen yıla göre yüzde 20 artacağını öngörüyor. Sancar, "Bu dönemde Antalya, Bodrum ve Dalaman'daki sahil beldelerine Rusya'dan gelen turist sayısında yüzde 20 artış bekliyoruz. Şu ana kadar erken rezervasyon promosyonlarıyla 450 bin tur satışı yaptık" dedi.

Sanki bu yıl lüks turizme olan talepte azalma var gibi. Türkiye'deki fiyat politikalarının son iki yılda değişmesi ve enflasyonun yüzde 65'e yükselmesi nedeniyle bu yılki büyüme esas olarak 4 ve 5 yıldızlı ekonomik otellere olan talepten kaynaklanacak. Sancar, "Enflasyon oranları otel fiyatlarını etkiliyor.

Rus'lar artık tercihlerinde daha zinde kararlarla bu yıl ülkemizde boy gösterecek gibi duruyor. Lüks otellerin doluluk oranı yüzde 50'nin altına düştü" dedi. Sancar'a göre Türkiye'deki lüks oteller bu yıl daha aktif satış yapıyor. Lüks segment turist akışındaki büyümenin itici gücü olmayacak. Premium otellerin tur operatörü satışlarındaki payı toplam tur hacminin yüzde 5 ila 7 arasında değişiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.