Alanya Gündemi: Karetta karettalar bölgelerinde kontrol edildi

Alanya Gündemi: Karetta karettalar bölgelerinde kontrol edildi
04.06.2024 Alanya bölgesinde de türlerini sürdürme çabasında olan karetta karettalar ekipler tarafından hummalı bir şekilde denetlendi ve bölgelerinde bir kontrol gerçekleştirildi. İşte detaylar.

Doğanın vazgeçilmez güzelliklerinden biri olan ve türlerini nesillerdir Alanya bölgesinde de sürdürmeye çalışan karetta karettalar bölge güvenlik ekipleri tarafından kontrol edildi. Alanya'da yeşil deniz kaplumbağası ve iribaş deniz kaplumbağasının yuvalandığı bölgelerde Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan denetimlerde olumsuz bir duruma rastlanmadı.

Aynı şekilde kontroller diğer bölgelerde de sürdürüldü ve olumsuzluk görülmediği saptandı. Karetta kaplumbağaları insanların türü nesli tükenmekle yüz yüze olan güzel kaplumbağa türüdür. Demirtaş, Keşefli, Seki, Yeşilöz ve Uğrak Mahalleleri sahil kısımlarında yapılan kontrollerde yuva alanlarına zarar veren kişi veya durum bulunmadı.

Karetta karetta kaplumbağaları Alanya bölgesinin de vazgeçilmezi adeta. Vatandaşlara Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün 2009/10 sayılı genelgesi hatırlatılarak bilgilendirme yapıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.