Alanya sıcağında serinleyim derken çarpılmayın!

Alanya sıcağında serinleyim derken çarpılmayın!
 Yazar / Alanya Medya
Alanya'nın yaz sıcağında serinleyeyim derken felaketi yaşamayın günlük hayatta konforu arttıran klimalar hayatı kabusa çeviriyor. Peki nasıl? İşte ayrıntılar

Antalya'nın Alanya ilçesi Ağustos'un son günlerini oldukça sıcak geçiriyor. Vatandaşlar klimaya sarılıyor ancak bir detaya dikkat etmiyor. Yanlış kullanımdan dolayı faydadan çok zarara sebep olabilen klimalar günlük hayattaki konforu da zedeliyor.

Sürekli olarak aynı ortamda ve aynı derecede çalıştırılan bir klima solunum yolu enfeksiyonlara, viral hastalıklara, kas ağrılarına, yüz felcine, kas tutulmasına sebep olabiliyor. Üstelik klimadan yayılan bakteriler kişiye bulaşarak ileri derecede zatürre hastalığını dahi tetikliyor.

Özellikle bu durum bebeklerde, çocuklarda ve yaşlılarda etkisini hissettiriyor. Bağışıklığı düşük olan kişilerin solunum yolu ile vücudunun hastalıklara açık hale gelmesi de mümkün oluyor.

Etkisi Sonradan Fark ediliyor!

Kas ağrıları ve sinirlerin etkilenmesi ile birlikte his kaybı da klimanın zararlı etkileri arasında sayılabilir. Özellikle düzenli olarak temizlemesi yapılmadığında klimadan yayılan tozlar alerjisi olan kişi için daha büyük sıkıntılara sebep olabiliyor.

Örneğin; alerjik krize sürüklüyor, astım krizini tetikleniyor. Tüm bu zararlarından kaçınabilmek için klimanın her yıl düzenli olarak temizlenmesi gerekiyor. Düzenli olarak hava sirkülasyonu yapılmalı, içinde bulunan oda serinledikten sonra ancak odaya girilmeli. Yüze karşı direkt çarpmasına engel olunmalı ve ara ara bulunulan oda havalandırılmalıdır.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

Kaynak:Alanya Medya

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.