Alanya’da açık büfe krizi! Çocuklar ve gençleri tehdit ediyor!

Alanya’da açık büfe krizi! Çocuklar ve gençleri tehdit ediyor!
 Yazar / Alanya Medya
Turizm kenti tatil cenneti Alanya'da açık büfeler alarm vermeye başladı. Hastaneler tıklım tıklım.. Bin bir çeşit yiyeceğin yer aldığı iştah kabartan açık büfeler hem çocukların hem de gençlerin sağlığını tehdit ediyor

Yurt içinden ve yurt dışından yüzlerce turistin ziyaret ettiği Alanya da acillerin önü tıklım tıklım… En çok şikayet vakaları karın ağrısı ve ishalden kaynaklanıyor. Pek çok kişi zehirlendiğini düşünürken aslında tatil cenneti olan Alanya'nın hastalıklara açık olan otel büfeleri ile havuzları halk sağlığını da tehdit ediyor.

Uzmanlar yaz ishaline dikkat çekerek otelde konaklayacakları uyarıyor. Bayat ürünler farkında olmadan zehirleyebiliyor. Çoğalan bakterilere karşı vücudun savunma gösterebilmesi için artan sıcaklıktan etkilenen besinlerin yayacağı zehir göz önünde tutulmalı, açıkta satılan gıdalardan uzak durmaya çalışılmalıdır.

Özellikle; dış çevredeki haşeratlarla temas eden gıda ürünlerini ayırt etmek, deniz ya da havuz suyu yutmamaya çalışmak ve bayatlayıp bozulabilecek ürünleri ayırt etmek gerekiyor. Özellikle burada en büyük görev ailelere düşüyor.

Çocukların ve gençlerin farkında olmadan bozuk ürünle buluşmasına önleyebilmek için tedbirler alınması gerekiyor. Kronik ishal vakalarının arttığı bir dönemde karın ağrısı, bulantı ve kusma şikayetleri olanların en yakındaki sağlık birimini ziyaret etmesi öneriliyor.

İşte uzmanından birkaç tavsiye:

  • Parçalara bölünen, aşırı ezilmiş, renk değiştirilmiş ve doğal rengi dışına çıkmış olan et artık bayatlamaya yüz tutmuştur.

  • Tavuk taze ise diri bir görüntüye sahiptir. Kokusunda da rahatsız edecek bir durum yoktur.

  • Yeşilliklerin sararmaya başladığı görüldüğünde aslında sinyalleri almak gerekir. Brokoli, Karnabahar gibi sebzelerin üzerinde kahverengi lekeler fark edildiğinde taze olmadığı anlaşılmalıdır.

  • Bayat balık genellikle parlaklığını yitirmiştir.

  • Dondurma satın alırken de üzerindeki buz taneciklerine dikkat edilmeli. Eğer poşetin üzerinde belirgin şekilde buz tanecikleri bulunuyorsa önce eridiği ardından yeniden dondurulduğu anlamına gelir. Bu ürün bakteri üretmeye müsaittir.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.