Alanya’da kira sınırı kalktı. Peki Şimdi kiracılar ve ev sahipleri nelerle karşılaşacak?

Alanya’da kira sınırı kalktı. Peki Şimdi kiracılar ve ev sahipleri nelerle karşılaşacak?
Kira artışında yüzde 25 sınırının kaldırılması hakkında konuşan Alanya Emlakçılar Derneği Başkanı Özgür Erbaş Dim TV’ye yaptığı açıklamada önemli değerlendirmelerde bulundu.

Alanya gündem haberlerine göre, Alanya da kira sınırı kalkınca ev sahipleri ve kiracılar bu durum hakkında gelişmeleri merak etmeye başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira artışında yüzde 25 sınırının kaldırıldığını açıkladı. Bu karar, ev sahibi ve kiracılar arasında tartışma yarattı.

İşte bu gelişmeler ışığında kiracı ve sahipleri haklı olarak gelişmeleri yakında takip etmek istiyor. 2 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak bu değişiklik, Alanya Emlakçılar Derneği Başkanı Özgür Erbaş tarafından değerlendirildi. Erbaş, yüzde 25 sınırının enflasyon hızlıyken işe yaradığını ancak artık etkisini yitirdiğini belirtti.

Bölgenin Turizm bölgesi olması da kiracı ve sahipleri için ayrınca değerli bir durum oluşturmaktadır. Alanya’da daire fiyatlarının 3 milyon TL’den aşağı olmadığını ifade etti. Kiraların apartmanlardaki farklılıklarından dolayı şikayetlerin arttığını vurguladı. Ev sahipleri bu karardan memnun. Kiracılar içinse korkulacak bir durum olmadığını söylüyor.

Kiracı ve ev sahibi rövanşında, sorunun tamamen çözülmesi için daha farklı yöntemler gerektiğini belirtti. E-devlet üzerinden yapılan sözleşmeler ve emlakçıların fatura kesmesi gibi adımların atılması gerektiğini önerdi. Erbaş, emlakçıların piyasayı dengelediğini ve her zaman piyasanın yüzde 20-30 altına kiraya verdiklerini söyledi. Devletin attığı adımları doğru bulduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

3 Yorum