Alanya'da trafikte tehlikeli Dans devam ediyor

Alanya'da trafikte tehlikeli Dans devam ediyor
02.06.2024 - Alanya bölgesinde yaşayan çoğu kişinin tercihi skuter kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Bölgedeki araçların aralarında seyreden bu tehlikeli dans gün geçtikçe artıyor. İşte ayrıntılar.

Alanya bölgesinde yer alan gerek yerli gerekse yabancı turistlerin kullandıkları elektrikli skuterler trafikte bazen zor anlar yaşıyor ve yaşatmaya devam ediyor. Antalya ve Alanya'da elektrikli skuter kullanıcıları adeta ölümle dans ediyor.

Kimi zaman kendilerini kimi zaman ise trafikte seyreden arabaları zora sokabilme kabiliyetine sahip skuter kullanımı, gerçek anlamada günü zorlayan gün içindeki trafiği çileli hale getirebilen unsurlar olmaya devam ediyor. Trafiğe takılmadan, toplu taşıma ve taksi kullanmadan hızlı ulaşım sağlamak isteyenler için skuterler cazip bir seçenek oldu.

Genellikle pratik oluşuyla insanları cezp eden skuterler elektrikli olan bu aletlerle trafikte kimi sakin giderken kimi ise aksiyon dolu bir yolculuk yapabiliyor. Bu pratik araçlar şehir içi trafikte artan kaza riski ile dikkat çekiyor.

İşte aksiyon dolu ve hız içeren bazen makas atmalara varabilen skuter sürüşü, kesinlikle Alanya bölgesinde trafikte zor anlar yaşanmasına yaşatılmasına sebebiyet veriyor. Küçük ve az korumalı olmaları, kontrol zorlukları ile birleşince kazalar kaçınılmaz hale geliyor. Geçtiğimiz yıl yaşanan 2 bin 446 skuter kazasında 21 sürücü hayatını kaybederken 2 bin 50 sürücü yaralandı. Bu tehlikeli yolculuklar, sürücülerin canını hiçe sayarak büyük bir risk oluşturuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.