Alanya’nın altın baharatı! 60 dakikada doğal antibiyotik etkisi için…

Alanya’nın altın baharatı! 60 dakikada doğal antibiyotik etkisi için…
 Yazar / Alanya Medya
Yüzyıllar öncesinden günümüze gelen doğal antibiyotik etkili o baharat, ölümsüzlük iksiri olarak adlandırılıyor. Halk arasında doğal şeker ilacı olarakta bilinen işte o baharatın faydaları…

Hint mutfağının eşsiz baharatı altın baharat olarakta anılan zerdeçal geleneksel toplumlarda en önemli modern sağlık uygulamaları arasında yerini alıyor. Yapılan araştırmalar bu gerçekliği de ortaya koyuyor.

Zerdeçalın içinde bulunan kurkumin adı verilen etken madde sayesinde kan şekeri dengeleniyor. Düzenli olarak yemeklerinde baharat olarak zerdeçalı kullananların %60'ı aynı şeyi söylüyor.

Kan şekerini dengeleyerek vücudu daha sağlıklı hale getiriyor. İnsülin direncini azaltarak diyabete karşı riskleri ortadan kaldıran zerdeçal, vücuttaki iltihapları azaltıyor. Kronik hastalıklara iyi geliyor.

Eklemlerde oluşan yoğun ağrıları hafifleterek vücudu dinlendiriyor. Antioksidan açısından zengin olan Zerdeçal, vücudun hastalıklara karşı daha savunmacı hale gelmesini sağlarken yaşlandıran ve kansere kapı aralayan hücreleri yok ediyor.

İleri yaşlarda görülen Alzaymırın etkisini azaltırken kan pıhtılaşmasının önüne geçiyor. Bu sayede genç yaşta meydana gelen ani kalp krizi veya felç riskini de ortadan kaldırıyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

Kaynak:Alanya Medya

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.