Almanya 140.000 TL Maaşla 30 Bin İşçi Alımı Yapacak! Başvuru Şartları Neler?

Almanya 140.000 TL Maaşla 30 Bin İşçi Alımı Yapacak! Başvuru Şartları Neler?
Almanya tarafından yapılacak işçi alımı, Türk vatandaşları tarafından büyük ilgi ile karşılanıyor. Çünkü toplamda 30 bin işçi, aylık en az 14.000 TL maaşla işe alınacak. Almanya hangi meslekler için işçi alımı yapacak? Başvuru şartları neler? Kimler başvuru yapacak?

Almanya'dan gelen bilgi, Türkiye'de iş arayan herkesin kalbini fethetti. 2024 yılı için Almanya işçi alımı yapacak olan Almanya, toplamda 30 bin işçi alacak. İşçilere aylık 140 bin TL maaş verecek. Başvuru şartları neler? Hangi meslekler için başvuru yapılabilecek? Süreç nasıl işleyecek?

Almanya İşçi Alımı 2024

Almanya 30 bin işçi alımı yapacak. Türk Lirası karşılığı ile çalışanlara ortalama 140.000 TL maaş ödeyecek. İnşaat Mühendisi, Elektronikçi, otobüs ve kamyon şoförü, işçi, güvenlik ve temizlik görevlisi gibi pek çok kadro için başvuru yapılabilecek. Detaylar Deutsche Bahn İnsan Kaynakları Müdürü Kerstin Wagner tarafından açıklandı.

Yapılan açıklamaya göre, işe alınan kişiler 4.000 Euro maaşla çalıştırılacak. Demiryolu İşletmeleri Birliği Allianz Pro Schiene tarafından yapılan planlamaya göre, Çevre ve iklim koruma açısından da önemli olan ulaşım dönüşümünün başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için, her yıl ortalama 5.000 - 10.000 arası makiniste gereksinim duyuluyor. Ancak halihazırda, yılda 1.000 - 2.000 yeni çalışan işe alınabiliyor.

Makinistlerle birlikte, inşaat mühendisleri, ray işçileri, kamyon ve otobüs şoförleri ile üstyapı montajcıları da Almanya işçi alımı arayışı dahilinde 140 bin TL'ye tekabül eden 4.000 € maaşla çalışmak için aranan iş gücü kapsamında yer alıyor.

Almanya İşçi Alımı 2024 Şartları

Almanya'da çalışarak ayda ortalama 4.000 - 5.000 Euro kazanç elde etmek isteyen Türk vatandaşlarının sahip olmaları gereken şartlar şu şekilde sıralanıyor:

• A2 seviyesinde Almanca konuşma,

• Hava yolu birliği IATA'nın gerekliliklerini karşılayan sertifikalı tehlikeli madde eğitimlerine sahip olma,

• Alman güvenilirlik kontrollerinin gereksinimlerii karşılama.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.