Altın alacaklar dikkat Artık yeni yasa geliyor

Altın alacaklar dikkat Artık yeni yasa geliyor
Son dönemde tam bir istikrar sağlamayan altın için altın alacaklara önemli bir uyarı var peki bu önemli uyarı nedir. İşte detaylar.

Hazine ve Maliye Bakanlığı altın yatırımcılarını zarara sokacak yeni yasaklar getirmeye hazırlanıyor. Temmuz ayında uygulanacak bu yasaklar altın ithalatında kota uygulamasının ardından altın alım-satım işlemlerine yönelik yeni düzenlemeler içerecek. Bakan Mehmet Şimşek altın ithalatının ülkenin döviz kaynaklarını israf ettiğini belirterek kaynakları ülkenin yararına kullanmak gerektiğini vurguladı. Kuyumculuk sektöründen alınan bilgilere göre yaz aylarında altın kısıtlamaları artacak ve 22 ayar gram altın üretimi tamamen durdurulabilir.

İleride bu kısıtlamalar 24 ayar 1 gram altınlara da yansıyabilir. Geçen yıl da bazı altın gruplarına üretim yasağı getirilmişti. Temmuz ayında altın yatırımcılarını etkileyecek yeni yasaklar getiriliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ithalat kotası uygulamasının ardından altın alım-satım işlemlerine yönelik yeni kısıtlamalar yapılacağı belirtiliyor.

Şimşek altının ithalatının döviz kaynaklarına zarar verdiğini ve ülke yararına olmadığını savunarak kaynakların yatırıma ve ihracata yönlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Kuyumculuk sektöründeki bilgilere göre yaz aylarında 22 ayar gram altın üretiminin tamamen durdurulması planlanıyor ve ilerleyen dönemlerde bu yasak 24 ayar altınlara da uygulanabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.