ALTIN kilogram fiyatını yükseltti Etkisi ne olacak?

ALTIN kilogram fiyatını yükseltti Etkisi ne olacak?
06.06.2024 Altın kilogram fiyatını yükseltince etkisi nasıl olacağı yavaş yavaş belli oldu. Altın yatırımcısı bu duruma ne diyecek işte yanıtlar ve son durum.

Kilogram fiyatı yükselen Altın değerli madeninde son durum şu şekilde şekillenmeye başladı. Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda standart altının kilogram fiyatı 2 milyon 448 bin liraya yükseldi. Gün içinde en düşük 2 milyon 441 bin 500 lira ve en yüksek 2 milyon 448 bin lira seviyelerini gören altın, günü yüzde 0,7 artışla tamamladı.

Altın kilogram fiyatında yükselişe gidince yatırımcısı da altındaki bu durum hakkında bilgi sahibi olmak için arama motorlarının yolunu tuttu. Önceki gün 2 milyon 430 bin lira olan standart altının kilogram fiyatı, toplam işlem hacmi 1 milyar 450 milyon 737 bin 209,81 lira ve işlem miktarı 596 kilogram oldu.

Altının kilogram fiyatı pek şeyi olduğunu gibi İstanbul borsasını da etkileyerek yankı uyandırdı. Tüm metallerde toplam işlem hacmi ise 1 milyar 451 milyon 346 bin 887,21 lira olarak gerçekleşti. En fazla işlem yapan kurumlar Ahlatçı Döviz ve Kıymetli Madenler, İstanbul Altın Rafinerisi, Uğuras Kıymetli Madenler, NMGlobal Kıymetli Madenler ve Altınbaş Kıymetli Madenler oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.