Altın Öngörülemez Soğuk Duş Etkisinde

Altın Öngörülemez Soğuk Duş Etkisinde
Altın geçmiş günlerden sinyallerini verdiği o mücadelesinde yeni düşmüşe benziyor ancak her şey bitmiş görünmüyor önümüzdeki günlerde neler göstereceği de meçhul işte detaylar.

Altın son günlerin en hızlı yatırım aracı olma yolunda emin adımlarla ilerlerken bir den bire soğuk duş etkisi görüldü ancak hiç bir şey bitmiş değil bu daha yeni başlandığı anlamına gelebilir merak konusu olan Altın hakkındaki görüşler ise aşağıdaki gibidir işte detaylar.

Türkiye'nin geçen yıl yaptığı 319 tonun üzerindeki altın ithalatı son 60 yılın en yüksek seviyesi olmuştu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in liderliğindeki yeni ekonomi yönetimi altın ithalatını kısıtlayıcı adımlar attı ve haziran ayına ilişkin veriler altın ithalatının büyük bir düşüşle 66 tona gerilediğini gösterdi. Bu düşüş ekonomi yönetimini memnun etse de kuyumculuk ve mücevherat sektörü tarafından tepkiyle karşılandı. Bakan Şimşek bu kısıtlamaların ülke ekonomisinin menfaatine olduğunu belirterek kaynakların yatırıma üretime ve ihracata yönlendirileceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.