Antalya Havalimanı'na Turist Akınları sürüyor

Antalya Havalimanı'na Turist Akınları sürüyor
Dünya üzerinde Ülkemizi tanıyan tanımayan pek çok insan Antalya şehrinin güzelliklerini bir şekilde biliyor ve ya duymuş olsa gerek ki havalimanımıza akın akın gelmeye başladılar.

Doğasıyla harika görünen ve eşsiz yerel güzellikleriyle her sene milyon sayıda turist için ev sahipliği yapan bu güzel şehre akın akın gelmeye devam ediyorlar ve gerek hava yolu gerek farklı alternatifleri kullanıp gelenlerin sayısı epey aştı ve bayağı bir rakama ulaştı diyebiliriz.

Yerli turist kadar yabancı turistlere ağırlık veren Antalya özellikle şehrin kumu denizi eşsiz güzellikleri ve güneşiyle olsun insanları masalsı bir ana sürüklüyor ve de sırf bu güzellikleri keşfetmeye gelenlerin sayısı da her geçen gün artıyor.

antalya-hava-alani-ic-1.jpg

Şehir başka yönleriyle de olsun rekorlara doymak bilmiyor ve sosyal medyada gündem olmaya devam ediyor. Özellikle 2024 yılına gelinen bu anlarda yaz aylarının da da gerek kara ada gerek denizde kendini iyiden iyiye hissettirmesiyle turist turizm sayısında bambaşka bir rekor sayıya gidilmektedir.

En yüksek rakamlara 2024 yılında gelindiği yapılan araştırmalarla sabit ve Antalya gibi güzel bir şehrin hava alanı da dolup dolup taşmaya devam etmektedir bu da 2024 yılının rakamlarının hayli uçuk kaçık seviyelere çıkmasında rol oynamaktadır. Havalimanı da bu kapasiteyi göğüsleyecek yapıdadır.

antalya-hava-alani-ic-2.jpg

Havalimanı demişken geçmişte bakanlardan birinin açıklamasında da Antalya havalimanı kapasitesinin 189 bin seviyesinde olduğunu dış hat ve iç hat toplamda ise 209 bin seviyelerinde yolcu kapasitesine sahip olduğunu belirtmiştir ve böylelikle en yüksek rakamlar 2024 yılında görülmüştür.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.