Antalya’da toplu taşımaya zam! Öğrenci, öğretmen, emekli, sivil tarifesi değişti!

Antalya’da toplu taşımaya zam! Öğrenci, öğretmen, emekli, sivil tarifesi değişti!
Antalya Büyükşehir Belediyesi UKOME Genel Kurul toplantısı sonrası toplu taşımaya zam yapılmasına karar verildi. Zam sonrası öğrenci, öğretmen, emekli ve sivil tarifesi de değişti

Antalya'da kent içi ulaşım ücretlerine yeniden zam geldi. Yapılan %33'lük zam sonrası tam bilet ücreti 20 TL'ye dayandı. Esnafın ulaşım maliyetlerinde giderlerin artmasını sebep göstererek yapmış olduğu başvuru olumlu yanıt aldı. Ukome Genel Kurulu tarafından yapılan toplantının ardından toplu ulaşıma %33'lük zam yapılmasına karar verildi.

Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan konuyla ilgili geçtiğimiz yıl Temmuz ayında yapılan zamları hatırlatarak “denge sağlanabilmesi için” böyle bir karar alındığına değindi. Ukome tarafından alınan bu karar doğrultusunda %33'lük zam cebe nasıl yansıyacak?

Şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanacaklar artık sivil 20 TL, emekli 19 TL, öğretmen 19 TL, öğrenci 10 TL, kredi kartı ile biniş ücreti 25 TL ödeyecek.

Toplu Ulaşım Zammı O İlçelerde Geçerli Olacak!

Antalya'nın tüm ilçelerinde aynı anda geçerli olacak yeni zammın ne zaman uygulanacağı konusunda henüz bir karar alınmadı. Ancak önümüzdeki günlerde tarihin netleşerek vatandaşla paylaşılması bekleniyor. Yapılan zam sonrası Antalya'nın Alanya ilçesi başta olmak üzere Gazipaşa, Akseki, Elmalı, Finike, Demre, Korkuteli, Manavgat, Konyaaltı, Kepez, Muratpaşa gibi ilçeleri de alınan bu zam kararından doğrudan etkilenecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.