Arabanızda Yoksa 32 bin küsur Lira Cezaya Hazır olun

Arabanızda Yoksa 32 bin küsur Lira Cezaya Hazır olun
Yeni yürürlüğe giren bir karar tüm araç sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Bu karara uymayanlar 32 bin TL para cezası ödemek zorunda kalacak işte detaylar.

1 Ocak 2024'ten itibaren Türkiye'de başlatılan kare kod uygulaması araç trafiğini düzenlemeyi ve sahte plaka kullanımını engellemeyi hedefliyor. Bu uygulama hem mevcut hem de yeni plakaları kapsayacak ve plakalara araçların seri numarası gibi kritik bilgileri içeren kare kodlar eklenmesini zorunlu kılacak.

Plaka değiştirmeyenler için 32.170 TL'ye kadar para cezası öngörülüyor. Kare kodlu plaka güvenliği artırdığı için ekspertiz firmaları ve galericiler tarafından olumlu karşılanıyor. Plaka değişim işlemleri noterler yetkili yerler ve Şoförler Odalarında yapılabilir.

Yalnızca 1 Ocak 2024'ten sonra tescil edilen veya yeniden tescil edilen araçlar için kare kod zorunlu olup mevcut plakaların yenilenmesi gerekmemektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.