Araç sahiplerini üzecek zam geldi

Araç sahiplerini üzecek zam geldi
Yüzde yüz zamdan söz ediliyor neredeyse insandan fazla araç olduğunu varsayarsak yol ortasında düşünenlerin sayısının hayli artacağı bir durum söz konusu işte detaylar.

Zorunlu trafik sigortası fiyatlarının son bir yılda %100 artması araç sahiplerini isyan ettirdi. Ortalama 10 bin lirayı bulan primler nedeniyle birçok kişi sigorta yaptırmaktan vazgeçip 691 liralık ceza ödemeyi tercih ediyor.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken fiyatlarda norm birliği ve acil çözüm çağrısında bulundu. Sigortasız araç oranı %20'ye ulaşırken motosikletlerde bu oran %65'e çıktı. Taksitlendirme imkanının kaldırılması da sorunu büyüttü.

Trafikteki yaşlı araç sahipleri yüksek primler nedeniyle sigorta yaptırmıyor. Sigortasız araç kullanımının artması trafik güvenliğini tehlikeye atıyor ve kazaların maliyetini yükseltiyor.

Yetkililerden acil adımlar atılarak sigorta fiyatlarının makul seviyelere çekilmesi ve taksitlendirme imkanlarının geri getirilmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.