Avrupa istemedi Gerisin geri Türkiye ise bu zehri hala yemeye...

Avrupa istemedi Gerisin geri Türkiye ise bu zehri hala yemeye...
Ülkeden Avrupa’ya ihraç edilen ve yüksek oranda kobalt içeren üç markanın ürünlerini geri gönderildi. Uzmanlar ağır metallerin yiyeceklere geçtiğini belirterek çizilen bu ürünlerin atılmasını önerdi işte detaylar.

Avrupa'dan Türkiye'ye geri gönderilen yüksek oranda kobalt içeren üç ürünün markası ürünleri hala Türkiye'de satışta. Uzmanlar ağır metallerin yiyeceklere geçtiğini ve çizilen o ürünlerin atılması gerektiğini vurguluyor. AB'nin Hızlı Alarm Sistemi'ne (RASFF) göre Türkiye'den Fransa'ya ihraç edilen bu tavaların kobalt miktarı belirlenen sınırları aştığı için geri gönderildi.

Gıda Mühendisi Ebru Akdağ kobaltın günlük kabul edilebilir miktarının aşıldığında sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti. Kısa süreli yüksek maruz kalma anları bulantı kusma ve ishal yaparken uzun süreli maruz kalma durumu ise kalp ve akciğerlerde ciddi sorunlara yol açabilir.

Kimyagerler Derneği'nden Sefa Karta da kobalt ve diğer ağır metallerin yiyeceklere geçebileceğini belirtti. Türkiye'de bu tavalar 590-620 lira arasında satılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.