Bakan Işıkhan duyurdu! Raporlu ilaçlarda yeni dönem başlıyor...

Bakan Işıkhan duyurdu! Raporlu ilaçlarda yeni dönem başlıyor...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı son paylaşım ile raporlu ilacı bulunan hastaların, ilaçlarına erişimini kolaylaştırmak maksadıyla yeni bir uygulamayı hayata geçirdiklerini duyurdu. Aile hekimlerinin raporlu reçete edebildiği ilaç sayısı 1.858'e çıkarıldı.

SGK, raporlu hastaların ilaçlarına erişimini kolaylaştırmak adına yeni bir adım atıyor. Aile Hekimlerinin reçete edebilecekleri raporlu ilaç sayısı yükseltiliyor.

Konuya ilişkin ilk duyuruyu sosyal medya hesabı üzerinden yapan Bakan Işıkhan, aile hekimlerinin raporlu reçete yazabildiği ilaç sayısını 1858'e çıkardıklarını dile getirerek hangi ilaçların bu kapsama girdiğini SMS yolu ile bildireceklerini duyurdu.

Bakan Işıkhan açıklamasında;

"Raporlu hastalarımızın ilaca erişimini kolaylaştırmak için yeni bir uygulamayı hayata geçiriyoruz. Aile hekimlerinin raporlu reçete edebildiği ilaç sayısını 1858'e çıkardık. Sosyal Güvenlik Kurumumuzun vatandaşlarımıza atacağı SMS'ler ile hangi ilaçların bu kapsama dahil olacağını bilgilendireceğiz." İfadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2024-06-13-145839.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.