Bakanlık 6 şehrimizde 12 yer korunsun dedi

Bakanlık 6 şehrimizde 12 yer korunsun dedi
Evet Bakanlık kararı alındı ve o altı şehrimizde on iki yerin koruma altına alınması yönünde karar tescillendir işte detaylar.

Bakanlık kararınca resmi gazete ile duyurularak alınan karar da altı şehrimize ait on iki alan koruma altına alınacaktır ancak burada bir ayrıntı ise şöyle oluşuyor koruma altına alınanlardan altısı özel mülkiyet diğer altısı ise hazine arazisi olarak kaydedildi işte detaylar.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Resmi Gazete aracılığıyla da yayımlanan kararlarına göre Antalya Aydın Erzurum Hatay Mardin ve Sivas illerinde toplam 12 alanı koruma altına aldı.

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3 Konyaaltı ilçesinde ise 2 alan Aydın ve Erzurum'da 2'şer alan Hatay Sivas ve Mardin'de ise birer alan koruma altına alındı böylelikle koruma sayesinde korunmuş olacak denildi.

Koruma altına alınan bu alanların 6'sı Hazine arazisi diğer 6'sı ise özel mülkiyet olarak kaydedildi. Karar 21 Temmuz 2024'te yayımlanıp güncellendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.