Bakanlıktan Süper adım İşte 5 Bin 782 TL Hesaplarınızda

Bakanlıktan Süper adım İşte 5 Bin 782 TL Hesaplarınızda
İşte o gün geldi ve hesapları kontrol etme zamanı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal ve ekonomik destek ödemeleri hesaplara aktarıldı. Bu ödemelerin detayları halk tarafından merak ediliyordu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kurban Bayramı öncesinde düşük gelirli hanelere sosyal ve ekonomik destek ödemesi olarak 5.782 TL'yi hak sahiplerinin hesaplarına aktardı. Bakanlık bu ödemelerle dar gelirli ailelerin maddi yükünü hafifletmeyi ve öğrencilerin eğitim hayatlarına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Haziran ayında ortalama 5.330 TL olarak gerçekleşen bu ödemelerin detayları merak konusu olurken ödemelere zam yapılıp yapılmayacağı da gündemde. Temmuz ayında enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından sosyal yardımlarda yüzde 20 oranında bir artış bekleniyor.

Bu destek ödemesinin detayları merak edilirken temmuz ayında enflasyon rakamlarına bağlı olarak artış yapılması bekleniyor. Sosyal ve ekonomik destek ödemeleri bakanlık tarafından memur maaş katsayısına göre belirleniyor ve temmuz ayında yapılacak zamların ardından netleşmesi öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.