Bakanlık verilen talimatla bildirdi Doğum izni…

Bakanlık verilen talimatla bildirdi Doğum izni…
Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan azalan doğum oranlarına yönelik uyarılarının ardından annelere destek hazırlıkları başladı. Bu destekler arasında doğum izninin bir yıla çıkarılması ve maaşta iyileştirmeler ve dahası yer alıyor işte detaylar.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan azalan doğum oranlarını "alarm veriyor" diyerek annelere yönelik destek hazırlıklarının başlatıldığını duyurdu. Doğum izninin bir yıla çıkarılması maaş iyileştirmeleri kreş veya kira desteği gibi düzenlemeler gündeme alındı.

Türkiye'de doğurganlık hızının 2001'de 2.38 iken 2023'te 1.51'e düştüğünü belirten Erdoğan bu durumu "varoluşsal bir tehdit" olarak nitelendirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanının da desteğiyle sadece doğum izni değil ikinci ve üçüncü çocuk için de kademeli destekler gündemde.

Özellikle ise kreş ve kira yardımları gibi geniş kapsamlı önlemler planlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.