BAKANLIKTAN o ödemelere Yüzde 25 Zam

BAKANLIKTAN o ödemelere Yüzde 25 Zam
02.06.2024 - 65 Yaş Aylığı, Evde Bakım, Çocuk Desteği, Engelli Aylığı, Kronik Hastalık Yardımı ödemelerinde %25 zaman. İşte detaylar.

Devletten açıklama geldi. Temmuz ayında memur zammıyla Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımları da değişecek. Çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı 5 bin 330 TL, koruyucu ailelere yapılan ödemeler ise 8 bin 895 TL. Yüzde 25 zam yapılması durumunda bu ödemeler 11 bin 118 TL olacak.

İşte yüzde yirmi beş zammı yapılacağı o aylık türleri. Engelli aylığı da zamlanacak. Yeni düzenlemeyle engelli vatandaşların ödemeleri artacak. Ocak ayında yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip olanların maaşları ve 18 yaş altı engelli yakını olanlara verilen maaşlar 2 bin 797 TL olmuştu.

Devlet yine her zaman ki bazı türlerde maaş alan kesimler için gerekli çalışmalarını yaptı. Yüzde 70 ve üzeri engelli raporu olanların maaşları ise 4 bin 196 TL’ye çıkmıştı. Temmuzda bu ödemelere de yüzde 25 zam gelmesi bekleniyor. Zam sonrası engelli yakını maaşları 3 bin 496 TL’ye engelli maaşları ise 5 bin 245 TL’ye çıkacak.

Böylelikle yüzde yirmi beş zam o maaşları alanların biraz olsun soluk almasında önemli rol oynayacaktır. Ocak ayında evde bakım aylığı ve kronik hastalık yardımı 7 bin 608 TL’ye yükselmişti. Temmuzda memur zam oranıyla bu ödemeler de artacak. Yüzde 25 zam yapılması durumunda evde bakım aylığı 9 bin 510 TL olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.