Bayram tatilinde yola çıkacak olanlar dikkat! Bu güzergahların yoğunluğu daha az olacak!

Bayram tatilinde yola çıkacak olanlar dikkat! Bu güzergahların yoğunluğu daha az olacak!
Bayram tatili ile beraber yaz tatilinin başlangıcı bu sene aynı tarihlere denk geldi. Birçok aile tatil planlarını yaptı yol hazırlıklarını tamamladı. Aynı şekilde Valilikler ve Bakanlıklar da Bayram tatili boyunca yollarda oluşabilecek risklere karşı önlemlerini alarak bazı kısıtlama açıklamalarında bulundular.

İçişleri Bakanlığı’ndan Kurban Bayramı tatili boyunca yollarda oluşabilecek bazı risklere ve yoğunluklara dikkat çekti. Ağır vasıta araçlar için bazı güzergahlarda kısıtlamalar getirildi.

İzmir Valiliği ise Bakanlık tarafından açıklanan genelgeyi detaylandırarak kısıtlamanın 14 Haziran 2024 Cuma günü saat 06.00 ile 16 Haziran 2024 Pazar günü saat 05.00 tarihleri arasında olacağını duyurdu.

Bununla beraber kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların açıklanan genelge de belirtildiği istisnai durumlar haricinde şu yollara girmesi yasaklandı;

O - 5 (Gebze - İzmir) otoyolunda; Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir ve Manisa katılımlarından itibaren,

D - 300 karayolunda; Ankara, Afyonkarahisar, Uşak, Manisa ili katılımlarından itibaren,

D - 550 karayolunda; Çanakkale ilinden itibaren ağır vasıtalara giriş yasaklandı.

Ankara’dan da açıklama var!

Ankara Emniyet Müdürlüğü de diğer illerde olduğu gibi bayram boyunca kazaların önlenmesi amacıyla kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların 14 Haziran 2024 Cuma günü saat 06.00'dan, 16 Haziran 2024 Pazar günü saat 05.00'e kadar; D-750 Karayolu ile Anadolu Otoyolundan Gerede istikametine, D-200 Karayolundan ise Kırıkkale istikametine Ankara'dan itibaren (arada kalan bağlantı yollarından girişler dahil) girişlerinin kısıtlandığını duyurdu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.