Bedelli Askerlikten Uygun Fiyata Yararlanmak İçin Son Gün

Bedelli Askerlikten Uygun Fiyata Yararlanmak İçin Son Gün
Milli savunma bakanlığı tarafından askerlik tiplerinde yapılan düzenleme neticesinde askerlik 6 aya düşürülmüştür. Ancak söz konusu askerliğin 5 ayını ücret ödeyerek yapmayan vatandaşların yapmış oldukları bir aylık Askerliğe bedelli askerlik denir. Bedelli askerlik ücretlerine zam yapılacak. Peki bedelli askerlik yapacak olanlar uygun fiyata bedelli askerlikten yararlanabilecekler?

Mevcut durumda 6 aylık zorunlu askerlik süresini bir aya düşürecek olan bedelli askerlik uygulamasından yararlanmak isteyen vatandaşlar 182.600 lira ödemek durumundadırlar. Ancak Temmuz ayında yapılacak olan zam ile beraber bedelli askerlik ücreti 210 bin liranın üzerine çıkacaktır.

Söz konusu bedelli askerlik uygulamasından zam yapılmadan önce yararlanmak için son tarih ise 28 Haziran'dır. 28 Haziran tarihine kadar adayların askerlik işlemlerini başlatması durumunda bedelli askerlikten 182.600 TL'ye yararlanmaları mümkündür.

Temmuz ayından itibaren bedelli askerlik yapmak isteyen vatandaşlar 210.000 TL'nin üzerinde bir ücret ödeyeceklerdir. Bedelli askerlik yapacak olan vatandaşlar bir aylık zorunlu eğitime tabi tutulduktan sonra terhis olacaklardır.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.