Bina Tamamlama Sigortası İŞTE yeni dönem

Bina Tamamlama Sigortası İŞTE yeni dönem
Bina tamamlamalarında yeni dönem için haberler var. Bina tamamlama sigortalarında yeni bir dönemem mi giriliyor ve peki ayrıntılar nedir. İşte detaylar.

Bina tamamlama sigortasının kapsamı genişletilerek tüm inşaat projelerini içine alacak şekilde güncellendi. Kentsel dönüşüm projeleri de bu sigortaya dahil edildi. Müteahhitlerin iflası, ölümü veya projeyi teslim edememesi durumları sigorta kapsamına alındı. Konutun sigorta şirketi tarafından tamamlanması halinde kira ödemesi yapılacak.

Hak sahiplerinin birikimleri teminat altına alınırken müteahhitlerin teminata kolayca ulaşmaları sağlandı. Sigorta şirketlerinin yapacağı risk değerlendirmesi ile inşaat projelerinde ikincil bir denetim mekanizması oluşturuldu. Bu düzenlemelerle kentsel dönüşüm ve diğer inşaat projelerindeki mağduriyetlerin önlenmesi hedefleniyor.

Ön ödemeli konut satış sözleşmeleri ve kentsel dönüşüm projeleri de bu sigorta kapsamına alındı. Bu sigorta satıcı veya müteaahhitin iflası ölümü veya 12 ay içinde konutu teslim edememesi durumunda teminat sağlıyor. Konutun teslim edilememesi halinde mevzuata veya projeye aykırı işlemler de teminat kapsamına dahil edilerek koruma güçlendirildi.

Sigorta şirketi konutu tamamlayamazsa gecikme süresince hak sahiplerine kira ödemesi yapılacak. Sigorta sistemi satıcıların teminatlara banka kredisi veya teminat mektubu olmadan ulaşabilmesini sağlayarak finansal alternatif sunuyor. Sigorta şirketlerinin yapacağı risk değerlendirmesi ile projelere teknik ve finansal denetim sağlanacak ve inşaat sektöründe ikincil bir denetim mekanizması oluşturulacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.