Bir Dünya Rekoru da o sektörden

Bir Dünya Rekoru da o sektörden
Perovskit kullanılarak ev tipi güneş panelinde dünya rekoru kırdı. Bu yeni nesil piller güneş ışığını elektriğe dönüştürmede büyük bir başarı elde etti işte detaylar.

Oxford PV perovskit adlı "mucize malzeme"yi kullanarak ev tipi güneş panellerinde dünya rekoru kırdı. Yeni nesil silikon perovskit tandem güneş pili %269 verimlilikle mevcut silikon modülleri %19 geride bıraktı. CEO David Ward bu başarının güneş enerjisi üretiminde önemli bir ilerleme olduğunu belirtti. Panel ev sahiplerine ticari ve kamu hizmeti müşterilerine %20'ye kadar daha fazla güç sağladı.

Kurulum maliyetlerini düşürürken karbon salınımını azaltmaya ve küresel enerji dönüşümüne katkı sağlıyor. Bu gelişme Çin'deki araştırmacıların laboratuvar koşullarında %346 verimlilik elde etmesinden sadece birkaç gün sonra duyuruldu.

Oxford PV Almanya'da yeni bir üretim tesisi kurarak bu yüksek verimli teknolojiyi ticarileştirmeyi hedefliyor. Perovskit kullanılarak ev tipi güneş panelinde dünya rekoru kırdı.

Yeni nesil piller güneş ışığını elektriğe dönüştürmede büyük bir başarı elde etmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.