Bu vadeyi bulamam diyen FAİZ vadesini uzattı

Bu vadeyi bulamam diyen FAİZ vadesini uzattı
Bankada parası olan parasını bankaya ilk kez yatıran bile bu faiz oranlarını bir daha bulamam diye vadeyi uzatmaya başladı. İşte haberin detayları.

Bankaya para yatıran yatırımcı son günlerde bankaların verdiği faizlerden memnun kalarak bu faiz oranlarını bir daha bulamayacağını varsayarak faiz vadelerini uzatmaya başladı. Bu da bir birini izleyen müşteri potansiyelini artırmaya başladı. Bankalarda durumdan memnun kalınca vadeleri uzatan müşteri için faiz oranlarını Fedin önerdiği şekilde şekillendirmeye devam etmektedir.

Yatırımcı böylece kimi zaman 32 günlük yaptığı yatırımları 1 yıl gibi sürelere uzatmaya başladı. TL mevduat faizlerini yüksek seyretmesi bu durumu da tetikleyen en büyük unsur olmaya devam ediyor. Bankalarda parası olanlar da bir birini örnekleyerek haberlerinde yayılmasıyla mevcut faizdeki paralarının sürelerini artırmaya bunu üç aylık hatta bir yıllık sürelere dönüştürmeye başlamış durumdadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.