Bunu yaptırmayana Araç CEZASI yağacak! İşte nedeni

Bunu yaptırmayana Araç CEZASI yağacak! İşte nedeni
Araç sahiplerinin dikkat etmesi gereken çok önemli bir habere dikkat çekmek istiyoruz. Son dönemde 1 milyonu aşkın araç bu konuda ceza yedi işte ayrıntılar.

Çevre şehircilik ve iklim Bakanı araçlarda bu eksiğin giderilmesinin ne denli önemli olduğunu vurgulayarak bu eksiği gidermeyenler için ise yaklaşık 1 milyon gibi bir rakama ulaşan araç sahibine cezalar yağacağını dile getirmiştir. Hava kirliliğini azaltmak amacıyla tüm illerde uygulamaya konulan EEDS sayesinde o konudaki kontroller gerçekleştiriliyor.

Bakan, sosyal medya hesabıyla tertemiz bir hava için sağlık dolu bir dünya için EGEDES aranarak 81 ile yayılacak aktif kullanım olacağını dile getirmiştir. Trafikte asla istenmeyen hava kirliliği bu kontrolleri yapılmayan araçlar sayesinde oluştuğu da ön görülmüştür ve buna acilen önlem olarak kontrollerin sıklaştığı da dile getirilmiştir.

1 milyonu aşkın araç bu yapılan kontrollerde egzoz emisyon kontrollerinde cezalar yemiştir ve kontroller boyu araçlara cezalar yağmaya da devam etmiştir. EGEDES projesi denetim etkinliklerinde verimlilik bazlı çok önemli bulunmuştur ve ulaşım kaynaklı emisyonların da azalmasında etkili olacağı ön görülmüştür.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.