Çay Bahçeleri Kararı Geldi

Çay Bahçeleri Kararı Geldi
Çay bahçelerine ilişkin karar yayımlandı işte detaylar.

Orman bakanlığı Çay ile ilgili önemli bir karar imza atmıştır ve bu kararla beraber yapılan bazı değişiklikler de göze çarpmaktadır işte konuya ilişkin yeni detaylar şöyledir.

Tarım ve Orman Bakanlığı kaliteli çay yaprağı temin edilmesi amacıyla ruhsatlı çay bahçelerinin her yıl onda bir oranında gençleştirme budamasına tabi tutulmasını içeren bir tebliğ yayımladı.

Resmi Gazetede yer alan bu tebliğe göre bu uygulama yedi yıl sürecek ve daha önce her yıl yedide bir oranında yapılan budama onda bire çıkarılacak.

Üreticiler budama zamanı başlamadan önce çay fabrikaları tarafından ilan edilen listeler aracılığıyla budayacakları alan miktarlarını öğrenecekler.

Budama tespit işlemlerinin tamamlanmasının ardından "budama hak ediş icmali" beş gün süreyle askıya çıkarılacak. Tebliğ 21 Mayıs'tan itibaren geçerli olacak şekilde yürürlüğe girdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.