D-U-Y İhbar Hattı Oluşturuldu Bakın Ne İşe Yarıyor

D-U-Y İhbar Hattı Oluşturuldu Bakın Ne İşe Yarıyor
Evet son günlerde yeni haber edilen DUY yani ihbar hattı olarak oluşturulmuştur. Harika bir hizmet olarak sunulan bu hat aslında çok güzel bir işe yaramaktadır işte detaylar.

Son günlerde güzel bir ihbar hattı daha oluşturuldu ve bu güzel hattın oluşmasında Aile Bakanlığının payı büyüktü ve de bu harika hizmet bakın aslında ne için yapılmış hemen ayrıntılara göz atmaya başlayalım.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukların sağlıklı gelişimini desteklemek ve zararlı içeriklerden korumak amacıyla "DUY" ihbar hattını ve Çocuk İçin Dost Uygulamalar (DUY) web sitesini devreye soktu. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, bu platformun çocuklara, ailelere ve topluma yönelik kapsamlı bilgilendirme ve farkındalık çalışmaları yürüttüğünü belirtti. Platformda ailelere, çocukların kitap ve oyuncak seçiminden, mahremiyet bilincine kadar rehberler sunulurken, siber zorbalık, dijital bağımlılık gibi konularda da sosyal medya içerikleriyle destek veriliyor.

Göktaş, vatandaşların zararlı içerikleri kolayca bildirebilmeleri için DUY İhbar Platformu'nu oluşturduklarını ve bu ihbarların 7/24 değerlendirildiğini ifade etti. İhbarlar WhatsApp ve Bip üzerinden 0530 918 11 17 numaralı hattı kullanarak yapılabiliyor ve tüm içerikler titizlikle incelenip gerekli mercilere iletiliyor. DUY projesiyle çocukların daha güvenli ve sağlıklı bir çevrede büyümelerini amaçladıklarını vurgulayan Göktaş, herkesin çocukların korunması için üzerine düşen görevi yapması gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.