Dev konut kredisi bir çok kişi ev sahibi olucak

Dev konut kredisi bir çok kişi ev sahibi olucak
Banka devasa bir konut kredisinden söz ediyor ve bu kredi sayesinde çok sayıda ev alma hayali kuran vatandaşımıza yeşil ışık yanmış olacaktır ve de ev alabileceklerdir işte detaylar.

Ev sahibi olmanın giderek zorlaştığı bu dönemde "ortak konut kredisi" adı verilen yeni bir yöntem konut sahibi olmayı kolaylaştıracak. Bu yöntem en az iki ve en fazla beş kişinin bir araya gelerek ev almasını sağlıyor. Uzman Mustafa Hakan Özelmacıklı bu kredi türünün detaylarını paylaştı.

Ortak konut kredisi ile bireylerin tek başına zorlanabileceği taksit ödemeleri ortaklar arasında bölüştürülerek kolaylaştırılıyor ve ortak tapu düzenleniyor.

Kredi tutarı SPK lisanslı ekspertiz firmalarının belirlediği ev değeri üzerinden hesaplanıyor. Örnek olarak 2 milyon TL'lik bir konut kredisi alındığında %3.49 faiz oranı ile 120 ay vadede aylık ödeme 70.956 TL olurken beş ortak her biri yaklaşık 14.191 TL ödeme yapacak.

Bu yöntem arkadaşların ve ailelerin birlikte ev sahibi olmasını teşvik ediyor ve mevcut düşük konut fiyatlarından yararlanmayı sağlıyor.

İnşaat firmalarının bitmiş projeleri avantajlı fırsatlar sunarken yeni konutların fiyatlarının mevcut piyasa değerlerinin 1.5-2 katına çıkması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.