Dikkat! Geçmiş EFT, Havaleler sizi Mahkeme Tanığı Yapabilir

Dikkat! Geçmiş EFT, Havaleler sizi Mahkeme Tanığı Yapabilir
Geçmiş EFT ve havaleler için mahkeme yoluyla tanıklık yapabilirsiniz. Geçmişte yapılan bazı havale ve EFT işlemleri incelemelere takılabiliyor.

02.06.2024 Günümüzde çoğumuzun mutlaka bir banka geçmişi bulunuyor. Hepimizin iyi kötü EFT ve havale işlemleriyle bir şekilde ilişkisi bulunabiliyor. İşte geçmiş EFT ve havaleler için mahkeme yoluyla tanıklık yapmanıza neden olabilir.

Geçmişte bazı yapılan havale ve EFT işlemleri için son dönemlerde inceleme başlatılmakta ve MASAK raporuna takılabilmektedir. İşte bu sebeple yapacağımız bazı havalelere dikkat etmekte fayda olacaktır. Böyle mali raporlara takılmamak için havale gönderiminde mutlaka açıklama kısmına ne için para alıp verdiğimizi belirtmemizde fayda olacaktır.

Bu sebeple birine tanıyın tanımayın havale ve EFT yaparken mutlaka kendinizi de sağlama alacak şekilde açıklamasını yapın. Aksi takdirde birine para gönderdiğinizde, o kişi eğer yasal olmayan işlerle uğraşıyorsa bu durum sizi de etkileyebilir. Gönderdiğiniz para nedeniyle mahkeme gerek görmesi durumunda başka şehirde olsanız bile sizi bulunduğunuz şehirde mahkemeye tanık sıfatıyla davet edebilir.

Böylesi durumlarla karşılamamak adına kesinlikle yapacağınız havale işlemlerinde özellikle internet alış verişlerinde güvenilir firma ve markalardan alış verişlere dikkat etmeniz faydalı olacaktır.

Özel Haber / Alanyamedya

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.