Dikkat IBAN Para Gönderimi Yapanlar O Artık Zorunlu

Dikkat IBAN Para Gönderimi Yapanlar O Artık Zorunlu
IBAN ile işlem görenler IBAN ile para alıp verenler dikkat artık o zorunlu hale geldi işte detaylar.

Günlük hayatta EFT ve Havale olgusunu kullanmayanımız nadirdir ya da hakikaten teknolojiden hayattan bi haber uzak yaşayandır mümkün de değil ya kendi yapamasa bile bir şekilde birilerine bu havale EFT işlemlerini yaptırıyordur yani kısacası herkesin bu işlerle bir işi var işte detaylar.

Havale FAST ve EFT ile IBAN'a para gönderenleri ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında denetimleri sıkılaştırma kararı aldı.

İşletmelerin banka hesapları detaylı bir şekilde incelenecek riskli mükellefler tespit edilip yasal işlemler başlatılacak ve vergi yükümlülüklerinden kaçınma eğilimi içinde olan işletmeler haksız rekabete yol açarak düzenli vergi ödeyenlere karşı avantaj sağlıyor.

Tüketici hakları uzmanları IBAN ile yapılan ödemelerde tüketicilerin hizmet veya ürün detaylarını ödeme açıklamasına yazmalarını öneriyor böylece olası anlaşmazlıklarda kanıt olarak sunulabilecek belgeler oluşturulmuş olacak.

İşletmelerin de bu ödemelerde fiş veya fatura düzenlemesi gerektiği aksi takdirde yasal yaptırımlarla karşılaşabilecekleri belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.