Dikkat o Meslekler Meclise taşındı

Dikkat o Meslekler Meclise taşındı
TBMM’ye sunulacak olan yeni vergi paketi çok uluslu ve yerli şirketlerin yanı sıra vatandaşların ödediği vergileri artırmayı hedefliyor. Bu düzenlemeyle Türkiye'nin gayrisafi yurtiçi hasılasının yüzde 07'sine denk gelen ek bir gelir kaynağı yaratılması amaçlanıyor işte detaylar.

Bayram tatili biter bitmez ele alınacak konular arsında TBMM’ye sunulacak olan yeni vergi paketiyle çok uluslu ve yerli şirketlerin yanı sıra vatandaşların ödediği vergilerin artırılması yer almaktadır.

Bu düzenlemeyle Türkiye'nin gayrisafi yurtiçi hasılasının yüzde 07'sine denk gelen ek bir gelir kaynağı yaratılması hedefleniyor.

Hükümet bu düzenlemelerle vergi tabanını genişletmeyi ve vergi gelirlerini artırmayı amaçlıyor.

Taslağa göre küresel şirketlerden 40 milyar TL yurt içi şirketlerden 150 milyar TL kurumlar vergisi toplanması hedefleniyor böylece toplamda 190 milyar TL elde edilecek.

Doktor diş hekimi avukat mali müşavir ve mimarlar gibi şahıs işletmelerinden yaklaşık 40 milyar TL gelir vergisi tahsil edilecek ve bu şahıs şirketleri daha yakından takip edilecek.

Yatırım fon şirketlerinden 7 milyar TL kayıt dışı çalışan moto kuryelerden ise yıllık 4 milyar TL gelir vergisi elde edilecek.

IBAN ile para gönderimi ve alımı yaparak vergi ziyasına neden olanlara verilen para cezaları 3 kat artırılacak.

Usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarından 15 milyar TL gelir beklenirken yurtdışı harçlarının artırılması gibi diğer ek gelirlerin miktarı ise 200 milyar TL'yi bulacak.

Bu düzenlemelerle vergi tabanının genişletilmesi ve vergi gelirlerinin artırılması amaçlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.