Duyan Koşmaya Başladı Herkes Nüfus Müdürlüğünde Soluğu Aldı

Duyan Koşmaya Başladı Herkes Nüfus Müdürlüğünde Soluğu Aldı
Herkes Nüfus müdürlüklerindeki yoğunlukları konuşuyor işte duyanın koştuğu o gelişme işte detaylar.

Hayat Kimliğinle Kolay uygulaması sürücü belgesi bilgilerini T.C. kimlik kartlarına entegre eden ve böylece trafikte sürücü belgesi taşıma zorunluluğunu ortadan kaldıran yenilikçi bir hizmet olarak büyük ilgi gördü.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen bu uygulama sayesinde 6 milyon 275 bin vatandaş kimlik kartlarına sürücü belgesi bilgilerini ekletti. Uygulama vatandaşların işlemlerini ücretsiz ve kolay bir şekilde halletmelerini sağlıyor. Başvurular yeni tip sürücü belgesine sahip olunması şartıyla nüfus müdürlüklerinden yapılabiliyor. Yeni nesil elektronik kimlik kartına sahip olanlar da bu imkandan faydalanabiliyor. Bu uygulama vatandaşların günlük hayatlarında daha az belge taşıyarak işlerini kolaylıkla halletmelerine olanak tanıyor ve Türkiye'nin dijitalleşme sürecindeki önemli bir adımı olarak değerlendiriliyor. Uygulamanın yaygınlaşması dijital hizmetlerin gelişmesine büyük katkı sağlıyor. Birleştirme işlemi yaparken eski kimlik ve ehliyete sahip olanların önce yeni kimlik başvurusunda bulunması gerekiyor. Yeni kimlik başvurusu için 130 TL harç bedelini ödediğinizi gösteren belge ve son 6 ayda çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf ile randevu alınarak nüfus müdürlüğüne gidilmesi gerekiyor. Daha sonra yeni ehliyet ve birleştirme işlemi için başvuru yapılarak işlem tamamlanabiliyor. Bu uygulama vatandaşların hayatını kolaylaştırmayı ve dijitalleşme yolunda önemli bir adım atmayı hedefliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.