Elektronik Mühür Hayatımıza Giriş Yaptı Peki nedir Nasıl Kullanılır

Elektronik Mühür Hayatımıza Giriş Yaptı Peki nedir Nasıl Kullanılır
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı elektronik mührün mali mühür yerine kullanılabileceğine dair düzenlemeler yapıldıktan sonra Türkiye için elektronik mührün kullanımını başlatmayı planladıklarını belirtti işte detaylar.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu kapsamında elektronik mührün kullanımına dair düzenlemelerin tamamlandığını ve bu uygulamanın hizmete hazır olduğunu belirtti. Elektronik mühür tüzel kişilikler yani şirketler kuruluşlar ve kurumlar için kullanılacak şeklinde demeç vermiştir. Bu mühür elektronik dokümanların kaynağını ve bütünlüğünü doğrulamak için tasarlanmıştır.

Elektronik mührün mali mühür yerine rahatlıkla kullanılabileceğine ilişkin düzenlemeler yapıldıktan sonra uygulama başlayacak ve böylece kamu işlemleri dijitalleşecek resmi evrak güvenliği artacak ve birçok alanda tasarruf sağlanacaktır.

Türkiye'de bu alanda yetkilendirilmiş 8 elektronik sertifika hizmet sağlayıcısı bulunmaktadır ve elektronik mühürler bu sağlayıcılar tarafından verilecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.