Elimiz ayağımız Elektriğe ZAM

Elimiz ayağımız Elektriğe ZAM
EPDK açıklamasına göre elektrik perakende satış fiyatlarında zam yapılmıştır. Mesken abone grubu için yüzde 38 tarımsal faaliyetler abone grubu için yüzde 30 kamu ve özel hizmetler sektörü abone grubunun düşük kademesi için yüzde 38 ve yüksek kademesi için yüzde 20 oranında artış gerçekleştirilmiştir işte detaylar.

EPDK enerji üretim maliyetlerindeki artış nedeniyle nihai elektrik perakende satış fiyatlarında zam yapıldığını açıkladı. Buna göre mesken abone grubu için yüzde 38 tarımsal faaliyetler abone grubu için yüzde 30 kamu ve özel hizmetler sektörü abone grubunun düşük kademesi için yüzde 38 ve yüksek kademesi için yüzde 20 oranında artış yapıldı.

100 kWh elektrik tüketimi olan bir mesken abonesi için ödenecek tutar belirlenecek ve yeni tarifeler 1 Temmuz 2024 tarihi sonrası geçerli olacak. Mesken abone grubu için yüzde 38 tarımsal faaliyetler abone grubu için yüzde 30 kamu ve özel hizmetler sektörü abone grubunun düşük kademesi için yüzde 38.

Yüksek kademesi için yüzde 20 oranında zam uygulanacak. Bu artışın sebebi enerji üretim maliyetlerindeki yükseliş olarak belirtildi. Yeni tarifeler 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak ve 100 kWh elektrik tüketimi olan bir mesken abonesi için ödenecek tutar 20723 TL olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.