Elinde Tapusu olanlar dikkat Artık o belge zorunlu

Elinde Tapusu olanlar dikkat Artık o belge zorunlu
Tapu hakkında önemli bir karar daha imza atıldı ve artık elinde tapu olanların o belgeleri mutlaka bulundurmaları şart olacaktır konuyla ilgili detay şöyle işte detaylar.

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeye göre tapu sahiplerinden belirli belgeler talep edilecek ve 15 gün süre tanınacak. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Yönetmeliği'ndeki değişiklikler çiftçilerin tarımsal faaliyetlerinin kaydı denetim ve güncellenmesi gibi konuları kapsıyor. Özellikle taahhütname kapsamındaki araziler uydu görüntüleri veya tespit komisyonları tarafından belirlenecek.

Mirasçılar veya hissedarlar itiraz ederlerse bu itirazlar dikkate alınarak ilgili arazilerin kayıtları güncellenecek. Veraset yoluyla devralınan arazilerde itiraz durumunda taahhütname süresince geçerlilik korunacak.

ÇKS kayıtları mart ayında 15 gün süreyle askıya çıkarılacak ve sadece hissedar veya mirasçıların itirazları dikkate alınacak. Tapu sicilinde kayıtlı malikin ölümü durumunda mirasçılık belgesi talep edilecek.

Hissedarlar arasında kira sözleşmesi veya taahhütname istenecek. Bu düzenleme tapu sahiplerini yakından ilgilendiren önemli değişiklikler getiriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.