Emekli Zammında Son viraj aşıldı İşte Zamlı Paralar

Emekli Zammında Son viraj aşıldı İşte Zamlı Paralar
Şu an için açıklanan 5 aylık enflasyon verilerine göre emeklilere yüzde 22,72 oranında bir zam yapılması bekleniyor. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri bu durumu yakından takip ediyor işte detaylar.

Temmuz 2024'te yapılacak emekli maaşı zammı için gözler 6 aylık enflasyon verilerine çevrildi. Şimdiye kadar açıklanan 5 aylık enflasyon verilerine göre emekliler %22,72'lik bir zammı hak etti. Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre 6 aylık enflasyon %25,46 olarak tahmin ediliyor.

Bu durumda emekliler %25,46 zam alabilirler. Ancak zam oranının kök maaşa mı yoksa en düşük emekli maaşına mı uygulanacağı belirsizliğini koruyor.

Ocak ayında kök maaşı 10 bin liranın altında olan emekliler için maaşlar 10 bin liraya çıkarılmıştı ve bu uygulama devam ederse en düşük maaş 12 bin 500 lira olabilir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan refah payı konusunun temmuz ayında netleşeceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.