Emekliler bu yaz ihya olacak! Emeklinin hayatında ne değişecek? Ücretsiz tatil, seyahat ve indirimler…

Emekliler bu yaz ihya olacak! Emeklinin hayatında ne değişecek? Ücretsiz tatil, seyahat ve indirimler…
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından paylaşılan yeni emeklilik destekleri neler oldu? Emeklilerin yaz boyunca faydalanabileceği işte merak edilen o yeni destekler…

Emeklinin hayatını değiştirecek o yeni düzenleme Bakan Işıkhan tarafından canlı yayında duyuruldu. Fatura desteğinden ücretsiz seyahate, iyileştirilmiş sağlık hizmetinden indirimli alışverişe kadar hemen her alanda avantaj elde edebileceği yeni fırsatlar oluşturulacak. Bakan Işıkhan’ın paylaştığı o mesajda yer verdiği emekliler sosyal açıdan oldukça gelişmiş bir seviyeye ulaşacak.

Emekliler için atılan bu yeni adımla birlikte 10.000 TL altı maaş alanlar da kapsamda yer alıyor. Ekonomik olarak emekliyi refaha ulaştıracak bazı projelerde gündemde sıcaklığını koruyor. Öncelikle bu yaz boyunca emeklilerin faydalanabileceği ilk yenilik ücretsiz veya indirimli konaklama fırsatı oldu.

Emeklilere Sunulan Yeni Haklar!

Emekliler 30 gün boyunca KYK yurtlarını ücretsiz olarak kullanabilecek. Ayrıca 81 ilde misafirhane, sosyal tesis veya öğretmenevlerinde kalmak istediklerinde yüzde 15 indirim fırsatından yararlanacak.

PTT kargo ile yapılacak tüm transfer işlemlerine özel indirim fırsatı sunulacak. Tren seferlerinde %10 indirim, Troy kart kullanarak yapılan alışverişlerde gıda ve giyim indirimi sunulacak.

Emeklilerin hayatını daha kolay hale getirmenin hedefte olduğu bu dönemde SGK'da özel birimler oluşturulacak. Bu birimler sayesinde herhangi bir istek, şikayet veya öneri ALO 170 hattına iletilerek yardım alınabilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.