En Düşük Emekli Aylığı 12.500 Oldu Vergi paketi komisyonca kabul edildi

En Düşük Emekli Aylığı 12.500 Oldu Vergi paketi komisyonca kabul edildi
Artık en düşük emekli maaşı 12 bin 500 olarak kabul edildi ve aynı kabul edilme esnasında vergi paketi de komisyonca onaydan geçti işte detaylar.

Vergi adaleti ve etkinliğini artırmayı hedefleyen yasa teklifi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilerek önemli değişiklikleri beraberinde getirdi.

Teklif kapsamında en düşük emekli aylığı 12 bin 500 liraya yükseltildi ve bu artıştan 3 milyon 703 bin 788 emekli faydalanacak.

Kayıt dışı faaliyetlerle mücadele güçlendirilerek 4 binden fazla vergi denetmeni sahada görev yapacak başkasına ait IBAN veya POS cihazı kullananlara caydırıcı para cezaları uygulanacak.

Yurt dışına çıkış harcı ise 500 lira olarak belirlenip her yıl değerleme oranına göre artırılacak.

Bunun yanı sıra asgari kurumlar vergisi yurt içinde yüzde 10 olarak güncellenirken uluslararası şirketlerden Türkiye’de elde ettikleri kârdan yüzde 15 vergi tahsil edilecek.

Alanya Medya

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.