Engelli Araç sahibi vefatı durumunda Böyle bir halde Varisleri ötv…

Engelli Araç sahibi vefatı durumunda Böyle bir halde Varisleri ötv…
Hazine ve Maliye Bakanlığı engelli bireylerin vefatı halinde varislerinin ÖTV konusunda ilgilerinin rolüyle ilgili önemli demeçler vermiştir. Yeni vergi paketi taslağında veraset yoluyla intikal eden araçlarda ÖTV muafiyeti kaldırılıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yeni vergi paketi taslağında engelli araç sahiplerinin ölümü halinde mirasçılarına ÖTV ödeme zorunluluğu getiriliyor. Bu düzenleme bayramdan sonra Meclis'e sunulacak. Zihinsel Özürlüler Federasyonu Başkanı bu durumun engelli ailelere ek yük getireceğini belirterek engelli ailelerin zaten zor bir yaşam sürdüğünü ve bu düzenlemenin onları daha da zor durumda bırakacağını ifade etti.

Engelli araçlarının ÖTV muafiyetinin sürekli olarak sınırlandırıldığını vurgulayan ZÖF başkanı yeni düzenlemenin engelli ailelerinin borçlanmasına ve araçlarını satmak zorunda kalmalarına yol açacağını söyledi.

Engelli ailelerin devletten destek beklerken bu tür yüklerin getirilmesinin haksızlık olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.