Engelli ile araç alacaklar İşte Yeni Dönem ÖTV İndirimi

Engelli ile araç alacaklar İşte Yeni Dönem ÖTV İndirimi
ÖTV indirimi son dönemde gündemde yer alan konular arasında ve engelli hakkıyla araç alacaklar için ise yeni dönem ÖTV söz konusu işte detaylar.

Engellilere ÖTV araba indiriminde yeni bir dönem başlıyor ve bu düzenlemelerle engelli bireylerin araç alım süreçlerine ek kolaylıklar sağlanması amaçlanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı araç alımlarını daha erişilebilir kılmak için nakit destek verecek.

Engellilik derecesi %90 ve üzerinde olanlar için mevcut ÖTV muafiyeti süresi 5 yıldan 10 yıla çıkarılacak ve ek kısıtlamalar getirilecek.

2024 yılı için ÖTV muafiyet limiti %5846 artarak 1 milyon 591 bin 255 TL'ye yükseldi. Bu değişiklikler engelli bireylerin mobilite ve yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.

Yeni vergi paketi engelli araç satışına yönelik sınırlamaları korurken sosyal yardım şeklinde nakit desteğin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanması gündemde.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.